Ο Δήμος της Νότιας Ρόδου βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού της Ρόδου. Καταλαμβάνει το 26,2% της έκτασης του νησιού και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος από τους 10 του νησιού της Ρόδου και ο μεγαλύτερος του Νομού Δωδεκανήσου.

Η Νότια Ρόδος συναρπάζει με τη δική της μοναδική ανέγγιχτη ομορφιά, θυμίζοντας στους επισκέπτες της την αυθεντική Ελλάδα που γνωρίζουν!

Στα φιλόξενα χωριά της βρίσκεις ανθρώπους που ξέρουν να χαίρονται τη ζωή με απλότητα και κέφι, αλλά και να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις τους.

Τα πράσινα χαμηλά βουνά, οι δροσερές κοιλάδες τα σκιερά δάση και οι βιότοποι σπάνιων ζώων και πουλιών συνθέτουν εικόνες που γαληνεύουν τις αισθήσεις.

Ερημικά εκκλησάκια, μοναστήρια, μεσαιωνικά κάστρα και παραδοσιακοί οικισμοί συμπληρώνουν τη μοναδικότητα του τοπίου.

Και στο τέλος είναι πάντοτε η θάλασσα! Κρυφά μοναχικά περιγιάλια εναλλάσσονται με απέραντες χρυσαφένιες παραλίες απο το Κιοτάρι, το Γεννάδι και τη Λαχανιά ως το Πλημμύρι την Απολακκιά και το Πρασονήσι, τον παράδεισο των απανταχού windsurfers.

Η ακτογραμμή της έχει μήκος 152.km από τα οποία τα 46 km ή το 38% είναι αμμουδιές και το υπόλοιπο βότσαλο. Εντύπωση προκαλούν οι αμμόλοφοι με τους κέδρους (προστατευόμενο είδος).

Κέδροι